Menu

Recyclagepark

Het recyclagepark van Hemiksem vind je aan de brandweerkazerne in de G. Gilliotstraat 50. Het park wordt uitgebaat door de intercommunale IGEAN. Voor de meest recente informatie en wijzigingen kan je dan ook best terecht op onderstaande link. 

Ga naar de website van IGEAN

Sorteerregels plastic folies

Bij plastic folies rijzen er vaak vragen wat er wel en wat niet naar het recyclagepark gebracht kan worden. Hierbij zetten we alles even op een rijtje.

Recyclagepark

Downloads

pdf

Toegang recyclagepark met volmacht

Enkele inwoners kunnen om verschillende redenen (ziekte, ouderdom, hulpbehoevendheid…) niet zelf naar het recyclagepark gaan. Indien je je in zo'n situatie bevindt, kan je iemand anders een volmacht geven om jouw afvalstoffen naar het recyclagepark te brengen. Met deze volmacht kan je terecht op alle IGEAN-recyclageparken in regio Zuid.

Procedure
Wie een volmacht wil aanvragen (enkel Hemiksemnaren kunnen deze aanvraag doen) richt zich tot het lokaal bestuur via omgeving@hemiksem.be of per post:
Lokaal bestuur Hemiksem
Dienst Omgeving
Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem. 

Bij de aanvraag voeg je de nodige bewijstukken toe, zoals: 

  • kopie van de invaliditeitskaart;
  • attest van de (huis)arts waarin wordt verklaard dat de patiënt in die mate gezondheidsproblemen heeft dat afvalstoffen naar het recyclagepark vervoeren onmogelijk is.

Het lokaal bestuur beoordeelt de aanvraag en kan op basis hiervan een volmacht op naam afleveren voor een periode van 3 jaar. Indien je na deze periode verder gebruik wenst te maken van de volmachtenregeling, dien je een nieuwe aanvraag in.

Opgelet
Vaak bieden bezoekers van het recyclagepark zich aan met de identiteitskaart van vrienden of familieleden die zelf niet naar het recyclagepark kunnen gaan. Hoewel deze personen meestal goede bedoelingen hebben, moeten we hen toch teleurstellen. We kunnen immers niet controleren of het werkelijk een identiteitskaart betreft van iemand die onmogelijk zelf naar het recyclagepark kan gaan. Enkel via de volmachtenregeling kan je dus de afvalstoffen van andere personen naar het recyclagepark brengen.

Meer info
Neem contact op met de dienst omgeving.
E-mail: omgeving@hemiksem.be
Telefoon: 03 288 26 60

Een overzicht van de 12 recyclageparken in regio Zuid vind je hier.

263595385_4772421322801665_47763007832342646_n

Contact

Recyclagepark Hemiksem

G. Gilliotstraat 50
2620 Hemiksem

Tel: 03 350 08 14
E-mail: inzameling@igean.be
Website: https://www.igean.be/Hemiksem