Menu

Buurtinformatienetwerk (BIN)

In een buurtinformatienetwerk (BIN) werken inwoners van een bepaalde wijk samen met de lokale politie om de veiligheid te verhogen. 

De actoren van een buurtinformatienetwerk zijn de burgers (zij werken mee), een coördinator (die leiding geeft) en de lokale politie (overleggen). Het uiteindelijk doel van een BIN is om het veiligheidsgevoel te verhogen, te werken aan preventieve maatregelen, communicatiekanalen te creëren en sociale controle te bevorderen. Alle informatie kan je lezen op: https://www.besafe.be/nl/veiligheidsthemas/buurtinformatienetwerk

Indien je als buurtbewoner interesse hebt, kan je steeds lid worden van BINHemiksem. Het inschrijvingsformulier vind je onderaan terug. Het ingevulde inschrijvingsformulier kan je mailen naar BINHemiksem@gmail.com of afgeven aan het onthaal van ons Administratief Centrum.


BINHemiksem

Onze gemeente heeft 1 overkoepelende BIN die de naam ‘BINHemiksem’ kreeg. In deze constructie heeft Maarten Sterckx de rol van coördinator en zijn er co-coördinatoren die mede-aanspreekpunt zijn voor hun zone.

Transparante informatie-uitwisseling

De overkoepelnde BIN beoogt een betere samenwerking en transparante informatie-uitwisseling tussen de verschillende BIN-zones in Hemiksem.

Downloads

pdf
BINHemiksem .pdf
Grootte: 925 KB
doc

Zone Bloemenwijk

In ‘Hemiksem noord’ werd het eerste buurtinformatienetwerk (BIN) Bloemenwijk opgericht. Dit BIN bewees intussen reeds zijn degelijkheid. Op zeer korte tijd kunnen gegevens naar heel wat buurtbewoners doorgestuurd worden en kunnen de politiediensten snel en accuraat optreden.

CO-COÖRDINATOR: Kris Kestens

Zone Zelfstandigen

Nadien ging ook een BIN-Z (voor de zelfstandigen in onze gemeente) van start. In deze zone zijn heel wat ondernemers, handelaars en zelfstandigen verenigd.

CO-COÖRDINATOR: Maya De Keuster

Zone Zuid

Zone-Zuid is het derde BIN dat in Hemiksem werd opgericht. De grenzen hiervan zijn de volgende straten:
J. De Hondtlaan, A. Vervlietlaan, R. Lauwerslaan, Sint-Bernardsesteenweg, Bosstraat, Nieuwstraat, Schuttershofstraat, Depotstraat, Molendreef, Kruishoevewijk, Hoogstraat, Abdijstraat, Nijverheidsstraat, Atletiekstraat, Europalaan, G. Gilliotstraat, Sterrelaan en de Bouwerijstraat (deel van de spoorweg tot aan het kruispunt met de Atletiekstraat).

CO-COÖRDINATOR: Dirk Verlinden & Etienne Meeus

Zone Varenvelden

Zone Varenvelden wordt samen met zone Oost en zone Dorp opgericht.

CO-COÖRDINATOR: Pieter Delvou

Zone Oost

Zone Oost wordt samen met het zone Dorp en zone West opgericht.

CO-COÖRDINATOR: Franky Backeljauw

Zone Dorp

Zone Dorp wordt samen met zone Oost en zone Varenvelden opgericht.

CO-COÖRDINATOR: Franky Backeljauw

Zone West

Zone West werd als laatste zone in Hemiksem boven de doopvont gehouden. Het omvat de straten ten westen van de Statiestraat.

CO-COÖRDINATOR: Marc Van Kerckhoven