Menu
Naar de lijst

Gilliot & Roelants Tegelmuseum

Van 01/07/2015 tot 01/07/2016

Gilliot & Roelants Tegelmuseum 

In het gemeentelijk Gilliot & Roelants Tegelmuseum, gevestigd in de Sint-Bernardusabdij te Hemiksem, kan je prachtige kunstwerken bewonderen van Joseph Roelants, Ignace Verwilghen, Karel Hadermann en Sonja Leemans. Joseph Roelants (1881-1962) was 38 jaar lang (van 1919 tot 1958) als ontwerper en tekenaar werkzaam in het Hemiksemse keramiekbedrijf Gilliot. Hij verwierf bekendheid met zijn keramiekpanelen in Belgische en buitenlandse kerken.

De collectie bestaat niet alleen uit kunstwerken, maar ook uit wandtegels voor keuken en badkamer die in de fabriek Gilliot geproduceerd werden. Daarnaast krijg je in het museum een beeld van het productieproces bij Gilliot, het afzetgebied van deze fabriek in de wereld en van de mensen die er werkten.

Kom eens langs en ontdek welke schatten er achter die dikke abdijmuren verborgen liggen.

Open: Vanaf 1 juli t.e.m. Open Monumentendag élke zondag Verder elke eerste zondag van de maand, anders op afspraak. Ook open tijdens Erfgoeddag, de Gilliotmarkt en toeristische happenings.

Tijdstip: van 14 tot 17 uur Toegang: gratis toegang 

Informatie en organisatie: Gemeentebestuur Hemiksem, IveBiC Hemiksem-Schelle, het Beheersorgaan van het Gilliot & Roelants Tegelmuseum en Heemkring ‘Heymissen’

https://www.facebook.com/groups/Tegelmuseum.Hemiks...

Locatie

Sint-Bernardusabdij 3, Hemiksem