Menu
Naar de lijst

Daguitstap naar Le Grand Hornu en Bergen

Van 26/09/2015 tot 26/09/2015

Daguitstap naar Le Grand Hornu en Bergen (zaterdag 26 september 2015)

We beginnen onze uitstap in Le Grand Hornu, een voormalige steenkoolmijn die representatief is voor de industrie in de 19de eeuw. Hier worden we verwelkomd door een gids, die ons rondleid door de site van Le Grand Hornu. Het is een juweeltje van Europees industrieel erfgoed dat sinds 1989 in handen van de provincie Henegouwen. Naast de architecturale rijkdom van deze bijzondere plaats, richt het MAC (Musée des Artes Contemporains) zich op grote tijdelijke internationale tentoonstellingen rond hedendaagse kunst en design van topkwaliteit.

Omstreek half een arriveren we in Bergen, de Culturele Hoofdstad van 2015. Na een lunch leidt een gids ons door het historisch centrum van Bergen. La Grand Place is een van de mooiste pleinen van Belgie en vormt het hart van de stad. Het vijftiende-eeuwse stadhuis is een van de pronkstukken op het harmonieuze plein. Verder bezoeken we nog de Jardin du Majeur, de kapel Saint-Calixte en andere bezienswaardigheden. Nadien heeft u vrije tijd, waarin u de winkelstraten rustig kan bekijken.

Te vermelden bij inschrijving: keuze vis of vlees - opstapplaats

Tijdstip: vertrek om 7.45 u. aan het gemeentehuis van Schelle, of om 7.55 u. aan de Gemeenteplaats in Hemiksem. De thuiskomst is voorzien omstreeks 19.30 u.

Toegang: € 45 (inwoners Hemiksem/Schelle) , € 52 (niet-inwoners Hemiksem/Schelle) 

 Info & inschrijvingen: bibliotheek of cultuurdienst IveBiC Hemiksem-Schelle Organisatie: IveBiC Hemiksem-Schelle

Locatie

Er zijn 2 ophaalpunten: Gemeentehuis Schelle, Gemeenteplaats Hemiksem