Menu
Naar de lijst

Coderdojo –groep – leren programmeren in de bib

Van 03/10/2017 tot 31/12/2017

In de toekomst zal het niet voldoende zijn om apps te kunnen gebruiken. Eenvoudig programmeren zal ook tot onze basiskennis moeten behoren. Voor de kinderen en de jongeren van nu, is dit zeker belangrijk. Coderdojo is een internationale organisatie die gratis workshops organiseert voor kinderen en jongeren van 7 – 18 jaar.

In samenwerking met een aantal vrijwilligers is in september een Coderdojo groep opgestart in de bibliotheek : Coderdojo IveBiC Bibliotheek Hemiksem-Schelle. De vrijwilligers verbonden aan een Dojo hebben ICT-kennis en zijn geëngageerd om kinderen en jongeren te coachen. Op de Dojo-locatie kan de jeugd leren programmeren, websites, games en apps leren maken. Deze leeromgeving situeert zich in de vrijetijdssfeer, de workshops worden gratis gegeven.

De workshops zijn NIET bedoeld om te gamen, maar wel om kinderen en jongeren met technische interesse op een speelse manier een stap verder te helpen. Wie weet kunnen zij later zelf Coderdojocoach worden? Bij voorkeur breng je zelf een PC mee. De Coderdojo zorgt voor een aantal reserve toestellen.

Wie belangstelling heeft, kan zich inschrijven via: https://hemiksem.coderdojobelgium.be/nl --> praktisch  inschrijvingen.

Locatie

Bibliotheek, Heuvelstraat 111-117, Hemiksem | 03 288 27 40 | bibliotheekbalie@ivebic.be of bij de cultuurdienst | 03 871 98 24 | cultuur@ivebic.be