Groeipakket

Wat is het Groeipakket

Het Groeipakket is het geheel van financiële tegemoetkomingen dat de Vlaamse overheid voorziet voor elk kind in elk gezin. Het geeft gezinnen maximaal de kans elk kind te laten groeien en zich zo volledig mogelijk te ontplooien. Bovendien biedt het gezinnen ondersteuning bij de kosten van de opvoeding van kinderen.

Wat zit er in het Groeipakket

Elk kind dat in Vlaanderen woont, krijgt een Groeipakket. In dat pakket zitten de gezinsbijslagen (de vroegere kinderbijslag) en andere financiële tegemoetkomingen op maat van elk kind, zoals de zorgtoeslag, de sociale toeslag, de schooltoeslag, de kinderopvangtoeslag,...

Meer informatie: www.groeipakket.be 

Wat moet ik doen als ouder

Krijg je een nieuw kindje dan mag je rechtstreeks contact opnemen met de uitbetaler van jouw keuze (FONSInfinoKidsLife VlaanderenMyFamily en Parentia). Kies je voor een nieuwe uitbetaler, dan gaan al jouw kinderen automatisch naar deze uitbetaler

Hulp bij je dossier

Elke woensdag tussen 14 uur en 16 uur kan je terecht in Huis van het Kind met al je vragen. De gezinsondersteuner help je zo goed mogelijk op weg, helpt je met je dossier of verwijst door waar nodig. Past dit niet? Maak een afspraak via huisvanhetkind@hemiksem.be of 03 288 27 63. 

Alle uitbetalers

Er zijn vijf Vlaamse uitbetalers die ervoor zorgen dat gezinnen hun Groeipakket tijdig en correct ontvangen: FONSInfinoKidsLife VlaanderenMyFamily en Parentia.

Vragen over het Groeipakket

Neem contact op via info@groeipakket.be, of bel het nummer 1700.

Naar top