Advies in verband met wonen en verbouwen

Inhoud

Als je bouwt of verbouwt, kan je gratis advies aanvragen om dit zo goed mogelijk aan te pakken en op de hoogte te zijn van mogelijke voordelen waar je recht op hebt.

Voorwaarden

Je bent eigenaar van een woning of appartement

Kostprijs

Gratis.

Hoe vraag ik advies aan?

Bij de aankoop van een woning, gebouw of eigendom is het belangrijk om bij de gemeente op de dienst omgeving langs te komen - voor de ondertekening van het compromis - voor meer informatie over de vergunningstoestand van de woning, het gebouw of  eigendom. Enkel op deze manier kan de huidige situatie vergeleken worden met de in het verleden vergunde situatie. Notarissen en/of immobili├źnkantoren vragen bij de gemeente enkel een lijst van de vergunningen en vastgestelde bouwovertredingen, dus geen bouwplannen.

Indien de toestand op het terrein afwijkt van de vergunde toestand kan op de dienst ruimtelijke ordening geïnformeerd worden naar de mogelijkheden tot regularisatie.

Ook indien je plannen hebt om de aan te kopen woning, gebouw of eigendom te verbouwen kan je navragen of deze plannen kunnen vergund worden. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan nadat je het eigendom al hebt aangekocht.

Als je het compromis ondertekent voor je bij de gemeente langsgaat is het aan te raden om onder opschortende voorwaarde een compromis af te sluiten. Nadien kan je op basis van de stedenbouwkundige informatie en de vergunde situatie zelf bepalen of je de aankoop wil laten doorgaan.

Naar top