Kleuterparticipatie

Voor het eerst naar school-pakketje

Wordt jouw peuter een kleuter en gaat die binnenkort voor het eerst naar school? Dan krijg je een kaartje van het Huis van Het Kind in je brievenbus waarmee je samen met je peuter een 'voor het eerst naar school-pakketje' kan komen ophalen in het Huis van Het Kind. In dit pakketje vind je informatie over het kleuteronderwijs in Hemiksem, het prentenboekje ‘Super Sim gaat naar school’, een plasposter met beloningsstickers om op het potje te gaan en een brooddoos voor een goede start van de kleuterschool.

Geen kaartje ontvangen en komt de eerste schooldag nu wel heel dicht bij? Neem dan contact op met het Huis van Het Kind via huisvanhetkind@hemiksem.be of 03 288 27 63. 

Verteltas zindelijkheid

Is je peuter bijna klaar om zindelijk te worden en wil je een leuke start maken met de zindelijkheidstraining? Het Huis van het Kind helpt jullie graag mee op weg met de verteltas ‘Op je potje’. Met deze verteltas kan je 14 dagen aan de slag om de zindelijkheidstraining leuk te maken.

De verteltas is een handig hulpmiddel om de zindelijkheidstraining aan te vatten. Naast een aantal tips voor de ouders omvat het enkele leuke boekjes, een knuffel en potje, enkele spelletjes, een plaspoort en een heus diploma waardoor jij en je peuter op een speelse manier aan de slag kunnen met de potjestraining.

De verteltas kan je gratis ontlenen via Huis Van Het Kind. Voor vragen rond dit thema en het uitlenen van deze tas kan je terecht bij het Huis van Het Kind Hemiksem via huisvanhetkind@hemiksem.be of het nummer 03 288 27 63.

Ophalen

Wanneer kan ik mijn pakketje komen ophalen? 

Op woensdag van 14u tot 17u of donderdag van 9u tot 12u.

Past dit niet, maak een afspraak via huisvanhetkind@hemiksem.be of 03 28  27 63.

Waar kan ik mijn pakketje komen ophalen? 

Huis van Het Kind: Depot Deluxe, Nijverheidstraat 27, 2620 Hemiksem

Naar top