Fiets huren

Deelfietsen Donkey Republic

Donkey Republic is neergestreken in Hemiksem. Verspreid over het grondgebied van de gemeente kan je zowel trap- als elektrische fietsen uitlenen en dit voor een zachte prijs.

Donkey Republic werkt via een mobiele applicatie, waarop je kan zien waar welke fietsen beschikbaar zijn. Via de app wordt ook de betaling geregeld. Je kan daarbij kiezen voor een lidmaatschap (abonnementsformule); maar je kan ook gewoon per rit betalen, zonder een vaste abonnementskost. Hoe langer je fietst, hoe goedkoper het per gereden minuut wordt. Bij een abonnementsformule heb je de keuze tussen een lidmaatschap met alleen een trapfiets en een lidmaatschap met een e-bike en een trapfiets. In de Donkey Republic-app kan je alle tarieven raadplegen.

Donkey werkt niet met fysieke fietsenstallingen, maar met zones waar je de fietsen kunt droppen. Hieronder vind je een overzicht van het aantal/type fietsen dat in het begin in elke zone zal staan. Je kan de fietsen in om het even welke Deal Donkeyzone terugplaatsen, ook in de participerende gemeenten buiten Hemiksem.

  • Station NMBS: 16 elektrische fietsen + 3 trapfietsen
  • Callebeekveer: 7 elektrische fietsen
  • Gemeenteplaats: 7 elektrische fietsen
  • Varenstraat/Witte baan: 6 trapfietsen
  • Jan Sanderslaan/Q8: 3 trapfietsen
  • WZC: 3 trapfietsen
  • Nijverheidsstraat/Sint-Bernardsesteenweg: 3 trapfietsen
  • Oversteek/bushalte Arendweg: 7 elektrische fietsen

Door hun oranje kleur vallen de deelfietsen zeker op in het straatbeeld. In de hele vervoerregio Antwerpen staan er in totaal meer dan 2000 fietsen van Donkey Republic, waarvan 1650 elektrische. Met de Donkeyfietsen kan je dus ook naar Boom, Zoersel of Antwerpen-Stad trekken. Dankzij een netwerk van nieuwe fietsostrades zal je trouwens binnenkort nog sneller en gemakkelijker naar de stad kunnen fietsen. De fiets- en voetgangersbrug over de Benedenvliet moet het dan weer makkelijker en aangenamer maken om per fiets buurgemeente Schelle te bereiken.

Meer informatie over Donkey Republic vind je hier

Naar top