BE-Alert waarschuwingssysteem bij noodsituaties

Schrijf je in op het alarmeringssysteem BE-Alert

Een grote brand, overstroming of stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel kunnen verwittigen. Naast onze eigen kanalen zoals de website, nieuwsbrief, Facebook, Twitter en Instagram, kan onze gemeente ook gebruik maken van BE-Alert. Een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiƫle, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Hoe werkt het?

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je jezelf vooraf inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Hemiksem en werkt in Antwerpen? Registreer dan beide adressen en je blijft steeds op de hoogte!

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in Belgiƫ. Zo kan je dus verwittigd worden wanneer je een dagje aan zee bent, of een uitstap maakt naar de dierentuin of cinema.

Registreer je!

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog -volledig gratis- in!

Naar top